Verjamem v odličnost!

Ko so nekoč vprašali znamenitega kiparja Michelangela, kako mu je uspelo izdelati tako čudovit kip Davida, je bil njegov odgovor: “David je bil vseskozi v tem marmornem bloku, vse kar sem jaz naredil je bilo le, da sem odstranil odvečen material, ki ga je zakrival.”

Potrebujete unikatno storitev? Kontaktirajte nas

m_michelangelos-statue-of-david

 

Verjamem, da lahko tudi vaše podjetje zasije s polnim sijajem odličnosti, če odstranimo vse kar zastira ta sijaj. In vem tudi, zakaj bi bilo to poslovno koristno.

Poslovne koristi odličnosti lahko razdelimo na tri velika področja:

 1. Povečevanje ugleda v javnostih na podlagi objektivnih dejstev, kar ima neposredne učinke tako na marketinško/trženjskem področju kakor tudi pri vzpostavljanju partnerskih povezav, možnosti izbire najboljših kadrov ter tudi pri pridobivanju finančnih virov.
 2. Optimiranje delovanja tako na strateškem kakor tudi na operativnem nivoju ter na podlagi ugotovitev samoocenjevanja izvajanje sprememb, poenostavitev, boljših povezav med ter izboljšav v procesih.
 3. Prenova voditeljstva ter razvoj kulture odličnosti kar pomeni, da v time povezani sodelavci in partnerji kooperativno, zavzeto in učinkovito delujejo v dobro podjetja, družbe in okolja.

Verjamem, da na smo podlagi dolgoletnih svetovalnih, izobraževalnih in coaching izkušenj ter aktivnega delovanja (European Fundation for Quality Management (EFQM), Slovenska fundacija za poslovno odličnost (SFPO), Slovensko Združenje za kakovost in odličnost (SZKO)), v inštitutu UNIKATUM razvili učinkovit program razvoja odličnosti, ki smo ga poimenovali Pot k odličnosti.

Program Pot k odličnosti

Program Pot k odličnosti vključuje štiri korake:

 1. korak: Zavezanost k odličnosti s hitro oceno stanja
 2. korak: Poglobljena ocena odličnosti podjetja in vodij
 3. korak: Poročilo, vloga in priporočila ukrepov ter izboljšav pri izvedbi katerih tudi pomagamo
 4. korak: Zagovor odličnosti

Verjamem, da program Pot k odličnosti deluje, saj smo s tem programom pomagali že številnim podjetjem, organizacijam in tudi posameznikom.

Od leta 1998 dalje smo ocenjevali samo v okviru postopka PRSPO 17 organizacij v Sloveniji med njimi bolnišnice, hotele, upravne enote, policijske uprave ter tudi proizvodna in storitvena podjetja.

Od leta 2004 smo ocenjevali številna podjetja v tujini med njimi podjetja iz Italije, Španije, Madžarske, Belorusije ter Irana.

Izvedli smo že 100+ usposabljanj, delavnic in projektov. Dosežki slovenskih organizacij, katerim smo pomagali razviti pot k odličnosti in so tudi sodelovale v postopku kandidiranja za najvišje državno priznanje na področju odličnosti PRSPO so:

 • 2014 – diploma za uvrstitev v finale, Recognized 4 Excellence 4 stars, Fakulteta za zdravstvo Jesenice
 • 2013 – prejemnik Priznanja RS za poslovno odličnost, Odelo Slovenija
 • 2012 – prejemnik Priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2012, Lotrič meroslovje
 • 2011 – diploma za uvrstitev v finale ter diploma za prepoznan velik napredek glede na preteklo leto; Lotrič meroslovje
 • 2010 – diploma za uvrstitev v finale, srebrna diploma; UE Krško
 • 2009 – diploma za uvrstitev v finale, srebrna diploma; UE Trebnje
 • 2007 – diploma za uvrstitev v finale, bronasta diploma ter diploma za prepoznan velik napredek glede na preteklo leto; UE Krško
 • 2007 – diploma za uvrstitev v finale in srebrna diploma; AET Tolmin
 • 2006 – bronasta diploma; UE Trebnje
 • 2006 – diploma za uvrstitev v finale; Esotech
 • 2001 – diploma za prepoznan velik napredek glede na preteklo leto; Smart Com
 • 2001 – diploma za prepoznan velik napredek glede na preteklo leto; Danfoss Črnomelj

Leta 2009 smo prejeli tudi priznanje za najboljši svetovalni projekt po oceni GZS, Združenja za Management Consulting za projekt Izdelava rešitve za strateško preobrazbo podjetja MIK d.o.o., ki je bil nagrajen z nagrado Feniks 2009 ter priznanje naročniku za doseženo raven odličnosti na evropski ravni, EFQM Recognize 4 Excellence 3 stars.

Ne odlašajte, kontaktirajte nas in preverite, kako lahko pomagamo tudi vam!
Gsm: 041 695 818 – Nenad Savič
E-pošta: nenad.savic@unikatum.si