Razširjanje strategije

V sodelovanju s partnersko povezanim podjetjem 2GC Active Management smo pomagali pri razširjanju strategije v podjetjih Saudi Electricity Company in National Grid v Riadu.

Potrebujete unikatno storitev? Kontaktirajte nas

Podatki o naročniku projekta

Podjetje Saudi Electricity Company (SEC) zagotavlja proizvodnjo električne energije, National Grid pa distribucijo te energije do zasebnih in poslovnih uporabnikov.
 

Projektni izziv

Podjetje 2GC Active Management je prvič pomagalo razviti strategijo družbi SEC že leta 2008, v letu 2012 pa so bili ponovno povabljeni k razvoju strategije za strateško obdobje 2012–2016. Značilnost drugega razvoja strategije je bila tudi želja naročnika, da strategijo razširi med vse zaposlene. To so poskušali narediti že sami, vendar z doseženim niso bili zadovoljni.

Pristop

Vodstvo družbe se je najprej odločilo analizirati razloge za premajhno uspešnost razširjanja strategije in nato vzpostaviti bolj učinkovit pristop s pomočjo strokovnjakov. Pri delu smo sledili strukturi, razvidni iz spodnje sheme.

Saudi electricity company
Na podlagi ugotovitev in priporočil smo vstopili v drug fazo projekta, kjer smo obema podjetjema v letu 2014 z mednarodno ekipo strokovnjakov (strokovnjaki smo bili iz Velike Britanije, Slovenije in Bahrajna) pomagali razširiti strategijo v 35 poslovnih enot in oddelkov. Podrobnejši opis uporabljene metodologije se nahaja v opisu Informacija o uporabljenem pristopu.

Pred začetkom implementacije smo usposobili 12 internih strokovnjakov za organizacijsko in strokovno podporo projektu.

Rezultati

V šestih mesecih smo razvili 35 področnih strategij, s pripadajočimi projekti in kazalci za spremljanje njihovega uresničevanja.

logo_saudi_electric_company-svg

Dodatne informacije o projektu

  • dr. Nenad Savič, direktor podjetja Unikatum in odgovorni vodja projekta
  • Gavin Lawrie, 2GC Active Management CEO

Dodatno

Informacija o uporabljenem pristopu
Vtisi poslovnega sodelovanja s Savdsko Arabijo